Pleksi Nasıl Yapıştırılır?

Pleksi nasıl yapıştırılır?

Akrilik pleksi yapıştırmada dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kutu harf ve stand yapımında kullanılan en büyük yardımcılardan biri olarak kabul edilen kloroformun kullanım alanı çok geniş olduğu gibi önemli bir yardımcı konumundadır.

Reklam sektöründe gördüğümüz bazı yanlış yöntemler bulunmaktadır, bu konuda internet üzerinde fazla kaynak bulunmadığından, hizmet kalitesinin artmasına yardımcı olmak için sizlere adım adım pleksi yapıştırmanın püf noktalarını anlatacağım.

Pleksi Nasıl Yapıştırılır?

1.Adım. Pleksi parçalarını temizlemek

Temizlenmemiş pleksi parçalarının arasında elbette toz birikir ve bu durum iyi yapışmasını engeller. Bunu engellemek için yapıştırmadan önce hafif nemli bir bezle tozlardan arındırılması gerekir.

2. Adım. Parçaları sabitleme

Pleksi parçalarının nasıl yapıştırılması isteniyorsa o şekle getirilmesi gerekir. Küçük işlerde basitçe elinizle tutup sabitleyebilirsiniz, parçalar büyüdükçe bant yardımıyla tutunmalarını sağlamak pratik bir yöntem. Bant, işkence aparatı görevi görerek hareket etmelerini engeller. Eğer doğru sabitlenmemiş parçalar yapıştırma sırasında hareket ederse o bölge kesinlikle yapışmaz, kurumasını bekleyip tekrar yapıştırma işlemi yapmanız gerekir.

3. Adım. Yapıştırıcı enjekte etme

Lazer kesimli akrilik pleksilerde en iyi tutunmanın sağlanması için pleksi parçaları arasına enjektör yardımıyla yapıştırıcı sürmek gerekir. İğnenin sivri ucu sayesinde ince kenarlara kadar yapıştırıcının akması sağlanır. Burada önemli nokta iğneyi parçaların arasına sokmamaktır. Kloroform ince, seyrek yapılı bir kimyasal sıvıdır ve pleksi parçalarının birleşme kenarına teğet olarak uygulama yaptığınızda kloroform parçaların arasına sızacaktır. Enjektör harici kullanım kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

4. Adım. Yapışmasını bekleme

Beklemek diyoruz fakat kloroform uçucu bir yapıya sahip olduğu için hızlı tepkimeye girer. Pleksi parçalarını bekleme süresince kesinlikle hareket ettirmemek çok önem taşıyor, zira en ufak bir hareket dahi yapıların birbirine tam tutunmasını engellemektedir. Uygulamadan 30 sn sonra yapışma belirtisi gösterdiğini fark edeceksiniz, parçaları yerinden oynatmadıkça 3 dk içinde tutunma sağlar. Tam anlamıyla tutunma için 3 saat geçmesi gerekir.

5. Adım. Kontrol

Yapıştırılan yüzeyleri gözle kontrol edip sağlamlığından emin olunmalıdır. Parçaların birleşme noktalarında kılcal çatlaklar, kabarmalar gibi oluşumların olup olmadığını kontrol edin. Eğer sağlamlığından şüphe duyuyorsanız kesinlikle tabelayı kullanmayın. Tam yapıştırılmamış parçalar zaman içinde kendini atabilir.

Yüksek tutunma performansı için Merken Pleksiglas Yapıştırıcı kullanmanızı öneririz.

Eğer ultra şeffaflık istenen malzemeler ile çalışıyorsanız İz Bırakmayan Serisi kullanmalısınız.

2 thoughts on “Pleksi Nasıl Yapıştırılır?”

Yorum bırakın